Fraude bij het theorie examen auto

Fraude bij het theorie examen auto

Je hebt het vast gezien op het nieuws. Rijscholen leren de kandidaten trucs aan om hun autotheorie examen te halen. Er was even sprake van dat de kandidaten hun examen opnieuw zouden moeten maken. Dit is uiteindelijk niet het geval. “waarom?” denk je dan. Als je goed leert is fraude bij een theorie examen voor je auto helemaal niet nodig vindt de rijschoolhouder van rijschool Motion in Almere Omdat het aanleren van trucs, niet beschouwd kan worden als fraude. Er zijn namelijk geen vragen gestolen of iets dergelijks.
Er zijn echter wel mensen die echt fraude plegen en die krijgen hier dan ook regelmatig hoge boetes voor. Eén manier van frauderen is natuurlijk afkijken. Afkijken van iemand naast je, of afkijken van een spiekbriefje. Iedereen heeft het vroeger in de klas vast wel eens gedaan, maar doe dit niet op je theorie examen. Tegenwoordig heeft het CBR camera’s hangen waardoor het niet echt meer mogelijk is om te spieken.
Een andere manier van frauderen is om iemand anders naar jouw examen te sturen. Hoewel het bijna nooit gebeurt, is het toch wel eens voorgekomen. De echte kandidaat heeft een boete gekregen van wel €550,-! Dat is het niet waard, denk je ook niet?

Nog een manier om te frauderen is om een oortje in te hebben waardoor iemand je de antwoorden geeft. Soms wordt hier ook een mini camera bijgehaald. De andere persoon kan dan meelezen en de antwoorden doorgeven. Er is in 2014 iemand betrapt die dit deed. Deze persoon kreeg een boete van €210,-. Ook dat is het niet waard. Dan kan je je beter goed voorbereiden!

Ook worden er nog wel eens examenvragen gestolen. Er gaat dan iemand naar binnen met een cameraatje. Deze persoon filmt het examen en geeft of verkoopt de vragen dan door aan een rijschool. De rijschool kan zijn kandidaten dan deze vragen laten zien zodat zij weten wat voor vragen zij krijgen. Ook dit wordt wel moeilijker. Het CBR heeft namelijk detectiepoorten staan.

Reageren is niet mogelijk.