Sleutel Service Sinds 1979 legt alarmsystemen uit

Sleutel Service Sinds 1979 legt alarmsystemen uit

Misschien heb je al eens rondgekeken en vraag je je af wat voor soort alarmsysteem nu het best past bij jouw situatie. Misschien heb je nog niet veel onderzoek gedaan en weet je nog niet wat voor alarmsystemen er allemaal zijn. Er zitten namelijk nog best wel wat verschillen tussen de soorten alarmsystemen. SleutelServiceSinds1979, de slotenspecialist in Amersfoort, legt het u kort en bondig uit. Er zijn draadloze alarmsystemen, hybride alarmsystemen en kun je vaak nog kiezen voor een basis pakket of uitgebreid pakket. Maar wat houdt dat nu in?

Basis- of uitgebreid pakket

Bij sommige alarmsystemen kun je kiezen uit een basis pakket of een uitgebreid pakket. Wat dat pakket inhoudt kan nog wel eens verschillen maar meestal krijg je in een basispakket het volgende. Een bedienpaneel, sirene en een paar bewegingssensoren. Bij een uitgebreid pakket krijg je daarbovenop ook nog raammagneten, een aansluiting op de centrale, de mogelijkheid om de rookmelder en koolmonoxide melder ook op de centrale aan te sluiten en een afstandsbediening.

Bekabeld alarmsysteem

De naam zegt het al een beetje. Deze alarmsystemen worden aangesloten op kabels. Dit zijn vaak de goedkopere alarmsystemen, maar daarom zeker niet minder goed. Alle componenten van het alarmsysteem zijn aan elkaar gekoppeld door middel van kabels. Dit houdt dus wel in dat voor elk extra component, er een kabel gelegd moet worden. Dat kan erg lastig zijn.

Draadloos alarmsysteem

Bij een draadloos alarmsysteem hoeven de verschillende componenten dus niet met kabels aangesloten te worden. Als je nog geen kabels heb liggen, is dit de handigste keus. Anders moet er van alles worden afgebroken om kabels te kunnen trekken. Dat is niet praktisch.

Hybride alarmsysteem

Bij een hybride alarmsysteem zijn sommige componenten aangesloten met kabels en andere componenten draadloos. Zo kun je het alarmsysteem dus blijven uitbreiden zonder dat je overal kabels naartoe moet trekken. Een hybride alarmsysteem heeft dus zo zijn voordelen.

Reageren is niet mogelijk.