Wasmachine programma’s, waar zijn ze goed voor?

Wasmachine programma’s, waar zijn ze goed voor?

Een wasmachine heeft tegenwoordig al bijna net zoveel opties als een vliegtuig. Er zijn zoveel programma’s die je kunt gebruiken. Maar wat doen deze programma’s? Waarvoor zijn ze?

Een programma dat op de meeste wasmachines zit is het verkorte programma. Dit programma duurt minder lang dan andere programma’s, maar verbruikt wel meer energie. Daarentegen heb je ook een eco programma. Dit programma duurt langer, maar verbruikt wel minder energie. En wat dan als je wasmachine het ineens niet meer doet? Dan heb je een wasmachine reparatie Amsterdam nodig. 

Maar goed… laten we er niet van uit gaan dat je wasmachine kapot is. Laten we het hebben over de rest van de verschillende wasmachine programma’s. Er is ook een programma voor de mengwas. Hier worden verschillende soorten stoffen door elkaar gewassen. Dit programma duurt ook iets korter dan andere programma’s. Er kan dan meestal wel maar 4 kilo was in de machine.

Als je een gevoelige huid hebt, wil je dat je was iets beter wordt gespoeld. Ook daar is gelukkig een programma voor. Zo worden ook de laatste wasmiddelresten uit de kleding gewassen.

Als je nog niet tevreden bent over het spoelen, kun je de wasmachine nog een keer laten spoelen of centrifugeren. Als je een was hebt die heel vies was, kan dat handig zijn. Ook kun je dan nog kiezen voor een ‘voorwas’.

Er is zelfs een antikreuk programma. Er wordt dan voorzichtiger gewassen. Ook komt er soms stoom bij. Dat helpt om kreukels uit de was te halen. Ook voor overhemden is er een speciaal programma. Dan wordt er extra voorzichtig gecentrifugeerd.

Voor jeans en voor donkere was is er ook een programma. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat er wasmiddelvlekken achterblijven. Daarom wordt er extra gespoeld als je voor dit programma kiest.

Ook is er een programma voor vlekken. Als je vieze, hardnekkige vlekken in je wasgoed hebt, kun je dit programma kiezen. Er wordt dan langer gewassen en op een hogere temperatuur.

Als je vaak ’s nachts wast, is er ook een programma dat wat stiller is. De wasmachine trilt dan ook minder.

Reageren is niet mogelijk.